1
min read
A- A+
Pročitano

Jonica: 21. novembar simbolizuje viševjekovnu tradiciju skladnih multietničkih i multikonfesionalnih odnosa u Kotoru

21/11/2020 - 11:57
Autor:Fos Media
46 pregleda

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica uputila je danas, povodom Dana opštine Kotor, čestitku svim građankama i građanima opštine Kotor.

Foto: Socijalisti Crne Gore

Foto: Socijalisti Crne Gore

Čestitku prenosimo integralno:

"Objedinjujući tri praznika u sebi, 21. novembar simbolizuje viševjekovnu tradiciju skladnih multietničkih i multikonfesionalnih odnosa u Kotoru. Taj sklad jedna je od najvećih dragocjenosti koju Kotor baštini iz svoje bogate istorijske riznice.

Jedinstveno civilizacijsko nasljeđe i nesvakidašnja ljepota prirodnog okruženja obavezuju nas da valorizujemo vrijednosti kojima raspolažemo i – čuvajući kulturni i istorijski identitet Kotora – gradimo kvalitetniji život za nove generacije, a da Kotoru konačno vratimo status Grada, koji je imao prije 8 vjekova.

Rješavanje konkretnih životnih problema građana ne smije biti deklarativna fraza, već svakodnevna aktivnost kako bi Kotor bio grad u kojem moderna saobraćajna infrastruktura i redovno snabdijevanje vodom više neće biti luksuz.

Vjekovno trajanje Kotora i široka lepeza njegovih raznolikosti obavezuje na maksimalan doprinos svih kako bi Kotor nastavio da napreduje i da se razvija, po mjeri svih njegovih građana i građanki", piše u čestitki Jonice.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari