1
min read
A- A+
Pročitano

Jonica Đukanoviću: Bestidno je plašiti Crnu Goru velikosrpstvom

31/07/2020 - 19:08
Autor:Fos Media
155 pregleda

Bestidno je dugogodišnje plašenje crnogorskog naroda potencijalnim velikosrpskim hegemonizmom, kao negatorom crnogorske nacije i države, poručila je predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica, reagujući na intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na Televiziji Prva.

foto

Foto: Socijalisti Crne Gore

“Time se u dobroj mjeri tražio, a sve do skoro i nalazio način za održavanje na vlasti i skretanje narodne i političke pažnje sa sebe. Vi znate da je tako, čak i bolje od mene. Znate, jer su ove riječi kojima vam odgovaram – citat vaših riječi. Da bi ste mi odgovorili morali bi negirati sebe, a ne mene”, istakla je ona.

Reagujući na poruku Đukanovića da će do poslednjeg daha raditi na obnovi Crnogorske pravoslavne crkve, Jonica poručuje “opet rekoste da želite da pravite Crkvu.

“Je li vas neko nekad obavijestio da Crkva nije Sekretarijat za duhovnost, pa da na Predsjedništvu DPS postavite sekretara Sekretarijata, a da dva pomoćnička mjesta ponudite partnerima iz SD i SDP-a. Ostavite se više istorije i 1918. godine. Na vašu parolu „nikad više 1918“ ja odgovaram parolom 'Nikad više minimalac 222 evra'", navela je ona. 

"Kažete da je najviši interes Crne Gore – da je mirimo. Zašto onda radite protiv najvišeg interesa Crne Gore? Mirite li Crnu Goru tako što bijes gladnih pokušavate kupiti novcem sitih. Mirite li Crnu Goru tako što nečija djeca za pola dana svog ljetovanja potroše prosječnu mjesečnu platu u Crnoj Gori. Mirite li Crnu Goru tako što favorizujete tajkune bliske vlasti, a radnike tretirate kao robove. Mirite li Crnu Goru tako što pisani zakoni važe samo za sirotinju i nepodobne, a moralne norme više ne postoje. Mirite li Crnu Goru tako što protjerujete sveštenike, ponižavate penzionere, pratite mlade u pečalbu. Mirite li Crnu Goru ako posla i hleba ima samo za one koji gospodara slave i hvale, a svi ostali preživljavaju na rate. Mirite li Crnu Goru tako što sve one koji ne podržavaju vašu vlast svrstavate na pogrešnu stranu istorije, dok službe bezbjednosti tretirate kao čuvare državnosti i slobode. Odgovor je jasan – ne mirite, nego je dijelite. Zato je jedini lijek promjena načina vladanja u Crnoj Gori”, poručila je Jonica.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari