2
min read
A- A+
Pročitano

Krapović: Nijesam predstavljao ni partiju, ni Budvu, već sebe lično

08/11/2018 - 14:22
Autor:Fos Media
231 pregleda

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović kaže da na skupu, 100 godina oslobođenja Budve i Boke pod motom „Pokoljenja djela sude“, nije predstavljao ni partiju, ni Opštinu Budva, već sebe lično. U reagovanju navodi i da Boka i primorije iz 1918. godine nemaju veze sa Podgoričkom skupštinom koju, kako dodaje, nije, niti će proslavljati.

Krapović, arhiva, foto: Gov.me

Krapović, arhiva, foto: Gov.me

Krapović kaže da nema namjeru da se bilo kome pravda, a pogotovo ne onima čija su saopštenja i djelovanje, kako navodi, praktično isti kao i djelovanje drugih koji su pokušali da zloupotrijebe skup povodom 100 godina od Velikog rata.

Iz DPS-a su poručili da je prisustvo predsjednika i drugih čelnika Opštine na skupu u Budvi sramota i zastiđe za sve partije koje čine vlasti u Budvi. Socijademokratska partija (SDP) pozvala je lidera Demokrata Aleksu Bečića da obavijesti javnost da li je predstavnik te partije uz njegovu saglasnost prisustvova skupu u Budvi.

“Na skupu nisam predstavljao ni partiju, ni opštinu Budva, niti sam izdvajan i najavljivan oficijelno. Predstavljao sam sebe lično i bio sam tamo da odam počast 1049. Budvana koju su učetvovali u Velikom ratu, od kojih su neki i moji preci. Opšte je poznata činjenica da nismo dozvolili da Opština učestvuje u ovakvim proslavama, jer nisu svi građani Budve i Crne Gore blagonakloni prema tome. Takođe, nijedan jedini cent građana Budve nije otišao na ovu proslavu. To što su organizatori dozvolili da jedan dio učesnika zloupotrijebi ovaj jubilej i uputi neprimjerene poruke, sa kojima se ne slažem, to je njihov problem”, navodi Krapović.

On navodi i da nema problem ni sa ondašnjom Crnom Gorom, ni sa današnjom.

“Ako mene želite da pitate za stav, reći ću vam da je za mene Budva i more pod Budvom crnogorsko i nema potrebe da ga bilo ko oslobađa. Međutim, ne treba zaboraviti da je Crna Gora država svih njenih naroda jednako, pa tako i Srba”, navodi Krapović u reagovanju.

Kaže i da poštuje državu Crnu Goru, jedinu državu koju ima i smatra da je svojim službovanjem na mjestu predsjednika Opštine potvrdio lojalnost Crnoj Gori.

“Jesu li to uradili DPS-ovi predsjednici opština tokom zadnjih 20-tak godina? Je li patriotizam to što su oni radili? Kome vi to upućujete gospodo iz DPS-a? Je li Dragan Krapović jurišao na Dobrovnik, deportovao ljude u smrt, prodavao gorivo po ratnoj Bosni europejci? Je li tvorac “rata za mir”?”, naveo je Krapović.

Na optužbe iz SDP-a, odgovara da lider Demokrata Aleksa Bečića nema veze sa ovim dešavanjima.

“SDP-ovo političko strvinarenje i pokušaj sticanja jeftinih poena neću komentarisati, ali im poručujem da ako im nešto nije jasno neka dođu da me pitaju, što bi naši stari rekli “u po dana, u po noći”, naraspolaganju sam im! Ako me pitate o nekim ljudima koji su bili na skupu, moram reći da sa njima nemam ništa, kada god moram biti u njihovom prisustvu trudim se da to bude što kraće”, naveo je Krapović.

Poručuje i da svoj stav neće nametati drugima.

“Neki od prisutnih sinoć i dio poruka sa skupa, nažalost ružnih i neprimjerenih je potpuno identičan današniim saopštenjima i porukama koje su poslate iz DPS-a. Imam svoj stav koji kao normalan čovjek neću nametati bilo kome, ali ću ja držati do njega bez uvijanja i licemjerstva. Dakle, da zaključim, ja mislim da nisu u pravu ni DPS i Milo Đukanović na jednoj, ni njihovi bivši dugogodišnji koalicioni partneri SDP i Ranko Krivokapić , ali ni oni budući poput Andrije Mandića i DF-a na drugoj strani i niko mi neće držati lekcije iz morala, a pogotovo ne oni”, zaključio je Krapović u reagovanju.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari