1
min read
A- A+
Pročitano

Policija i danas ispred zgrade Opštine Budva, spriječen ulazak Carevića i Radovića

29/06/2020 - 8:16
Autor:Fos Media
394 pregleda

Policijski službenici i danas obezbjeđuje zgradu Opštine Budva, dok je privatno obezbjeđenje angažovano unutar objekta, piše Pobjeda.

f

Foto: RTV Budva

Smijenjenom predsjedniku Opštine Marku Careviću i bivšem predsjedniku SO Budva Krstu Radoviću nije dozvoljen ulazak u zgradu i oni su vraćeni sa ulaza.

"Vidite da je ovo kontinuirano kršenje Ustava ove države i svih zakona koji važe u jednom demokratskom društvu. Da zakon krše upravo oni koji se pozivaju na njega. Pozivaju se, a u istom trenutku ga ruše. Ovo je okupacija", rekao je Carević.

Radović je kazao je da je sramota što se funkcionerima ali i građinama ne dozvoljava ulaz u zgradu, a okupljene građane koji ovih dana moraju u Opštinu radi obavljanja dužnosti propisanih zakonom uputio je na stanicu Policije.

"Pošto je Opština uhapšena, policijska stanica je od danas Opština, te vas sve upućujem da pođete tamo. Zoran Vučinić je od danas Predsjednik opštine, a Slobo Kovačević Skupštine", kazao je Radović, prenosi RTV Budva.

f

Foto: RTV Budva

Šef kabineta Marka Carevića, Nikola Jovanović kazao je da su oni jedina legitimno izabrana vlast i poručio da će nastaviti da obavljaju svoje dužnosti.

"U 10h otvorićemo put u Dubovici, koji je zamislite ironiju napravljen za policiju", kazao je on.

RTV Budva saznaje da će ulaz u zgradu Opštine građanima biti onemogućen do daljnjeg, a postoje spekulacije da će se rad sa strankama u Opštini obavljati onlajn.

Na posao je stigla Anđela Ivanović iz Crnogorske partije koja je u subotu imenovana za predsjednicu Skupštine opštine Budva.

Na sjednici budvanskog parlamenta, koja je održana u subotu, poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Divanović izabran je za predsjednika Opštine Budva.

Divanovića je za predsjednika Opštine izabrala većina od 17 odbornika Demokratske partije socijalista, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

Ranije predsjednike Opštine i Skupštine opštine Budva Marka Carevića i Krsta Radovića smijenila je aktuelna politička većina 11. juna.

Prethodna vlast odluku o smjenama smatra nezakonitom zbog čega su uslijedili protesti koji su prethodnih dana eskalirali u nerede i brojna hapšenja.

Situacija u Budvi tema je današnje sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu.

Na sjednicu Odbora pozvani su ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Sjednica će biti održana u prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari