1
min read
A- A+
Pročitano

Svjetski mediji o Đukanovićevom trijumfu: Pobjeda veterana, dominantni političar, Mugabe...

16/04/2018 - 9:12
Autor:Fos Media
1686 pregleda

Među zapadnim agencijama jedan od ključnih zaključaka je da je juče na predsjedničkim izborima Crna Gora izabrala čovjeka koji je odbio Rusiju i uveo zemlju u NATO. Sa druge strane, ruski mediji ga upoređuju sa jednim od najdugovječnijih vladara.

Foto

Agencija AP navodi da su jučerašnji izbori prvi od kako se Crna Gora pridružila zapadnoj vojnoj alijansi u decembru i da su smatrani testom za Đukanovića, koji favorizuje evropske integracije naspram bliskih veza sa tradicionalnim saveznikom Rusijom.

Kako se navodi, Đukanović, dominantni političar i njegova stranka vladaju Crnom Gorom skoro 30 godine.

Rojters prenosi da je na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori pobijedio veteran, proevropski političar Milo Đukanović čija je stranka uvela državu u NATO i vodi je ka članstvu u EU. 

Agencija navodi da se očekuje da će Đukanović, iako neće imati prevelike nadležnosti kao predsjednik, preko DPS-a uticati na politku. 

Agencija Tass prenijela je vijest o pobjedi Đukanovića uz konstataciju da je obećao da će omogućiti toj državi članstvo u EU do kraja svog petogodišnjeg mandata. 

Ruski medij navodi i da je on na vlasti u Crnoj Gori 27 godina od 1991. godine, a da bi do kraja mandata mogao da provede 32 godine. 

Tass ga, po dužini vladavine, poredi sa liderom Zimbabvea Robertom Mugabeom koji je na vlasti bio 40 godina.

Izvor: Tanjug

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari