1
min read
A- A+
Pročitano

U procesu reforme javne uprave ostvaren napredak u ključnim ciljevima

15/05/2019 - 18:52
Autor:Fos Media
29 pregleda

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, Zoran Pažin, predsjedavao je danas jedanaestom sjednicom Savjeta za reformu javne uprave, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Foto

Foto: Gov.me

"Na današnjoj sjednici razmatrana su ključna dokumenta za praćenje reformskog procesa u oblasti javne uprave – Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme javne uprave 2016-2020. za 2018. godinu i Izvještaj o sprovođenju Programa upravljanja javnim finansijama 2016-2020. za 2018. godinu.

Savjet je konstatovao da je u procesu reforme javne uprave ostvaren napredak u ključnim ciljevima. Ocjenjeno da je i u narednom periodu potrebno intenzivirati dinamiku sprovođenja planiranih aktivnosti, sa akcentom na najvažnije aktivnosti procesa - nastavak procesa optimizacije broja zaposlenih u javnoj upravi, uspostavljanje sistema upravljanja kvalitetom javnih usluga koje pruža administracija, te unapređenje kapaciteta javne uprave u oblasti upravljanja ljudskim resursima. 
Kada je riječ o Programu upravljanja javnim finansijama, ocijenjeno je da je ostvaren pozitivan napredak. U tom smislu, navedeno je da je realizovano 47% planiranih aktivnosti, te da je implementacija određenih aktivnosti bila dominantno uslovljena realizacijom projekata sufinansiranih iz EU fondova", navodi se u saopštenju.

Savjet je, kako dodaju, posebnu pažnju usmjerio na nerealizovane i djelimično realizovane aktivnosti iz oba izvještaja, kao i na razloge za takav status realizacije i, s tim u vezi, diskutovao o mjerama koje je potrebno preduzeti u cilju njihove uspješne realizacije. 

"Na sjednici je razmotrena Informacija o radu Međuresorskog operativnog tima za koordinaciju u implementaciji aktivnosti iz Akcionog plana za sprovođenje Startegije reforme javne uprave za 2018. godinu. Konstatovano je da su aktivnosti ovog Tima doprinijele ostvarivanju postignutih rezultata.

Savjet je upoznat i sa aktivnostima o predstojećem procesu izrade evaluacije Startegije reforme javne uprave", zaključeno je u saopštenju.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari